wynn residence

wynn residence

OES | Steel-retained gravel patios, board-form concrete fountain, concrete steps for better access from deck out into to yard

wynn residence

wynn residence

OES | The railing was removed to give a more direct path to dining patio

wynn residence

wynn residence

OES | Board-form concrete fountain, pea gravel, steel and concrete steps

wynn residence

wynn residence

OES | Custom board-form fountain with copper fish spitters

wynn residence

wynn residence

OES | Free-flowing patios lead down into the yard in a playful way

wynn residence FR_2017.02.20 1

wynn residence FR_2017.02.20 1

OES | site plan

wynn residence

wynn residence

OES | 3D conceptual renderings

wynn residence

wynn residence

OES | 3D conceptual renderings

wynn residence

wynn residence

OES | before/after

wynn residence

wynn residence

OES | before/after

wynn residence

wynn residence

OES | before/after

wynn residence

february 2017

This cozy backyard in Bouldin Neighborhood has beautiful heritage oak trees that call you out into the yard. The client asked for a place to dine and lounge, a bubbling fountain for white noise and relaxation, and dense plantings. She requested plants to be organized more on massings than establishing a rigid grid or rhythm. The original exit point for the deck left that upper living space feeling too separated from the rest of the yard, so we removed the railing and fabricated steel and concrete steps that lead directly to the dining patio.  The surface treatment is pea gravel for a barefoot friendly connection and warm tones. The board-form concrete fountain speaks to the concrete in the steps and the dining table. We designed for existing patio furniture (sectional couch  and left many spaces for pots and herbs to soften the edges of the steel. The plants in the furthest part of the yard needed variation in color and texture, so we supplemented the beds with dog-friendly native plants. Large Japanese maples bring seasonal color to the house and car port while giving privacy from neighbor's views.

©2011-2020 by Open Envelope Studio, LLC | Landscape Design/Build