©2011-2019 by Open Envelope Studio, LLC | Landscape Design/Build

brill residence

april 2017

This small yard in the Mueller Development in Austin was unusable in its prior configuration.  The young family wanted a place to entertain, grill, and let their young child play.  We also provided privacy with a raised steel planter behind the board-form concrete wall to further screen nearby neighboring windows with clumping bamboo.  The concrete patio was given a playful pattern with a steel angle, which provides a solid living space to pace furniture.  We added seating with a cantilevered ipe hardwood bench and custom cushions with a fabric that matched their existing patio furniture.  The front yard bed was reworked in a later phase, where we added new vegetation to existing beds and gravel.