shattuck residence

shattuck residence

OES | Screened-in porch, scored concrete patio, outdoor fan/light, galvalume roof, cedar trim, and steel posts and framework.

shattuck residence

shattuck residence

OES | roof screened-in porch, limestone pavers, Texas basalt gravel mulch, reworked beds in existing stone planters, and new zoysia turf grass.

shattuck residence

shattuck residence

OES | Perforated steel doors and screened-in porch, cedar trim, steel posts and support, galvalume roofing

shattuck residence

shattuck residence

OES | View of screened-in porch from upper tier of yard

shattuck residence

shattuck residence

OES | detail

shattuck residence

shattuck residence

OES | Steel door handle detail

shattuck residence

shattuck residence

OES | phase 1 master plan

shattuck residence

shattuck residence

OES | 3D Conceptual Renderings (prior to screened-in porch)

shattuck residence

shattuck residence

OES | 3D Conceptual Renderings (prior to screened-in porch)

shattuck residence

shattuck residence

OES | Before/After

shattuck residence

shattuck residence

OES | Before/After

shattuck residence

phase 1: november 2016
phase 2: january 2017

concrete: Abel Rodriguez

The clients wanted a screened-in porch attached to their house, and the backyard needed help with organization and circulation.  Our design proposal included a butterfly roof to allow for a comfortable height when exiting the back door, and the new scored concrete patio replaced their existing wood deck.  In order to complete the installation, we worked in phases.  The first phase allowed us to re-grade the upper tier for new turf grass, pour the concrete patio, and remove invasive genetics in the planting beds and gravel in the lower level.  We used Texas basalt for gravel mulch, largely native plants species, and zoysia turf grass  The second phase included the screened-in porch, which  is delicately framed for visibility, and the doors are clad in perforated steel for durability.  The limestone pavers were also placed at this time to give a barefoot-friendly pathway to the grass.

©2011-2020 by Open Envelope Studio, LLC | Landscape Design/Build