OES_Sankovich02.jpg

sankovich residence

phase 1: 2018
phase 2: 2021

We installed this project in two phases after we were engaged for a full project design in 2018.  The first phase encompased the small backyard, where we removed the existing limestone pavers, added an ipe deck with built-in wood-burning fire pit, and created a second living space for grilling and dining on poured-in-place concrete pavers.  A raised planter brings lushness to the front door and the clumping bamboo frames the back patio and provides height and privacy.  An ornamental tree gives a sculptural element and lightly fills the negative space just inside the gate.

The front design was originally intended to clean up the existing xeric landscape by adding plants and removing a few that were struggling, but the snowpocalypse of Feb 2021 brought about a slightly larger fix.  We left the existing limestone pavers and reworked a moment where they didn't quite intersect well, and installed higher-end steel edging to frame a bed to one side.  We brought a more balanced composition to the gravels by extending the texas basalt to the fence.