mounce residence

mounce residence

OES | Sunken gravel patio with a view surrounded by low concrete walls that pierce a terraced lawn.

mounce residence

mounce residence

OES | Sunken gravel patio with a view surrounded by low concrete walls that pierce a terraced lawn.

mounce residence

mounce residence

OES | Drought-tolerant xeriscape plants populate the sloped gravel beds and frame the gravel patio.

mounce residence

mounce residence

OES | A deck off the back of the house connects to the upper patio through a steel grate catwalk and retained steps.

mounce residence

mounce residence

OES | Integrated steel retained steps utilize the intense slope and pierce the gravel planting bed.

mounce residence

mounce residence

OES | A large shaded deck is the perfect spot to dine and grill, surrounded by plants.

mounce residence

mounce residence

OES | This view shows just how much of a height difference there is from top and bottom of yard.

mounce residence

mounce residence

OES | Cedar deck and steel grate catwalk detail.

mounce residence

mounce residence

OES | The front yard was given curb appeal, keeping the existing retaining walls and mature ornamental trees in place.

mounce residence

mounce residence

OES | Before and after

mounce residence

mounce residence

OES | Before and after

mounce residence

mounce residence

OES | Before and after

mounce residence

mounce residence

OES | Master plan

mounce residence

mounce residence

OES | 3D Conceptual Rendering

mounce residence

mounce residence

OES | 3D Conceptual Rendering

mounce residence

mounce residence

OES | 3D Conceptual Rendering

mounce residence

mounce residence

OES | 3D Conceptual Rendering

mounce residence

mounce residence

OES | 3D Conceptual Rendering

mounce residence

march - may 2016

concrete: Abel Rodriguez

This family has a large, steeply-sloped backyard that they wanted to make usable. We proposed leveling out the highest area with sod for a play zone, a gravel patio with a view over the house for lounging by a fire pit on the edge of the sod, and reorganizing the deckspace off the house for dining and grilling. The bottom of the yard has the workout area, cutting around to the side yard that we've usurped from the front. Their front yard needed curb appeal by changing out the surface treatment and adding more durable native plants. Privacy was a big concern, so we installed a line of clumping bamboo along the bottom fence.

©2011-2020 by Open Envelope Studio, LLC | Landscape Design/Build